top of page

Zwangerschap

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Deze bijzondere fase in het leven van de vrouw kent helaas ook ongemakken:

  • Misselijkheid

  • Stuitligging

  • Bemoeilijkte bevalling

  • Lactatieproblemen
     

Misselijkheid

Misselijkheid tijdens de zwangerschap is niet alleen hinderlijk, maar is ook een aanslag op de moeder en het kind. Het komt veel voor dat de moeder ernstig verzwakt is, doordat er onvoldoende voeding binnenkomt. Acupunctuur op de oorschelp en traditionele lichaamsacupunctuur helpen bij het afnemen van misselijkheid. Vaak levert een behandeling al een enorme verbetering. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaats deze vorm van misselijkheid in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Stuitligging

Dat het corrigeren van stuitligging mogelijk is met acupunctuur is wetenschappelijk aangetoond. Eigenlijk is acupunctuur niet het goede woord. De behandeling bestaat uit het verwarmen van een acupunctuurpunt op de kleine teen. Dit gebeurt met een zogenaamd moxastaafje waar warmte vanaf komt.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaats het corrigeren van de foetuspositie in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Bevalling

Wanneer de bevalling niet op wil starten wordt deze vaak kunstmatig opgewekt door medicatie via een infuus. De 'weeën-storm' die dit veroorzaakt is voor de zwangere zeer belastend. Veel prettiger is het als deze met een klein aantal naalden opgestart kan worden. Het kan gebeuren dat de eerste wee al begint tijdens de behandeling.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaats het inleiden van de bevalling in de categorie door acupunctuur als bewezen door wetenschappelijk gecontroleerde onderzoeken.

 

Lactatie

Onvoldoende borstvoeding is tevens een indicatie voor acupunctuur.
Dit probleem platst de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Behandeling pijn na ongeval, trauma of operatie

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren.

bottom of page