top of page

Diabetes

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Diabetes

  • Diabetes type 1

  • Diabetes type 2
     

Diabetes type 1

De behandeling van Diabetes type 1 is niet gericht op een volledige genezing, maar wel op een betere conditie en op vermindering van het insuline gebruik. Hoe minder insuline er gebruikt hoeft te worden, hoe stabieler de gehele hormoonhuishouding is en hoe minder lichaamsvet er wordt aangemaakt. Acupunctuur, juiste voeding, suppletie en voldoende beweging moeten verbetering kunnen geven. Dit zal dan ook blijken uit de meetresultaten.

 

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 is het heel goed mogelijk medicatie als Metformine af te bouwen in samenspraak met uw diabetes arts/verpleegkundige. De behandeling gaat uit van een verandering naar gezonde voeding met een lage impact op de suikerspiegel. Dit gebeurt in combinatie met acupunctuur en supplementen. Naast een betere regulering verbeterd de vitaliteit en zal ook het eventuele overgewicht afnemen. In de loop van de tijd zal de insuline resistentie van de lichaamscellen geleidelijk aan afnemen. Meetwaarden gaan hierdoor verbeteren, zodanig dat medicatie minder of helemaal niet meer nodig is. 

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst diabetes type 2 en overgewicht in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Behandeling diabetes

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page