top of page

Keel

Neus

Oor

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg
  • Hoesten

  • Holte ontstekingen

  • Oorsuizen

  • Duizeligheid

 

Hoesten

Als er slijm opgehoest wordt is dat een productieve hoest en geen indicatie voor behandeling. Zodra het een chronische hinderlijke hoest is geworden is dit beslist een behandelbare klacht. Vooral punten uit de Chinese acupunctuur werken goed bij chronische hoest.

 

Holte ontstekingen

Bijholteontstekingen vragen om een symptomatische behandeling met Chinese acupunctuur en/of ooracupunctuur die snel effect heeft. De holtepijnen bevinden zich naast de neus, onder de ogen, op het voorhoofd of diep in de oren. Naast de acupunctuur is een versterking van het immuunsysteem nodig om herhaling te voorkomen.

 

Keelpijn

Chronische keelpijn en ook tonsilitis worden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geplaatst in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Oorsuizen

Oorsuizen of tinnitus is een beruchte aandoening. Tot zover zijn er regulier geen effectieve behandelingen bekend. Acupunctuur kan de klacht in hevigheid doen afnemen. De behandeling is een combinatie van ooracupunctuur met de klassieke acupunctuur.

 

Behandeling keel-, neus- of oorklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page