top of page

Doorbloedings-stoornissen, Raynaud

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Doorbloedingsstoornissen, Raynaud

Doorbloeding- of circulatiestoornissen zijn vaak het gevolg van een lichte vaatkramp. Het zenuwstelsel geeft voortdurend een prikkel af, die de vaten doet vernauwen en daarmee klachten van koude en doof gevoel kan geven. Raynaud is een bekende aandoening waarbij er onvoldoende bloedtoevoer is naar de handen en/of voeten. Alle vormen van acupunctuur kunnen doorbloedingsproblemen effectief verhelpen. Na drie behandelingen moet er een duidelijke verbetering zijn om vast te stellen of verdere behandeling zinvol is. Soms zijn we binnen de drie behandelingen al klaar.

 

Doorbloedingsstoornissen zoals Raynaud valt bij Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Behandeling doorbloedingsstoornissen

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page