top of page

Pijn elleboog

Tennisarm, golfersarm

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Pijn in de elleboog is goed te beïnvloeden met acupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook jarenlange pijn kan enorm afnemen of volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen.

De meest voorkomende klacht in dit gebied is epicondilitis lateralis, de Latijnse naam voor een tennisarm. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat acupunctuur verreweg het meest effectief is bij deze aandoening. Andere behandelvormen hebben weinig wetenschappelijk draagvlak.

 

Ook de zogenaamde 'golfersarm'' of epicondilitis medialis is ook goed te behandelen. In ieder geval moet er na drie behandelingen duidelijk sprake zijn van verbetering. Alleen dan ga ik door met de behandeling. Als het mee zit zijn we binnen drie behandelingen klaar. Minder bekende vormen van pijn in de elleboog doen het ook goed op acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst de tennisarm in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Behandeling pijn elleboog

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page