top of page

Huidklachten

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Huidklachten:

  • Eczeem

  • Neurodermitis, neurodermatitis

  • Psoriasis

  • Eczeem

Bij het behandelen van eczeem en huidklachten in het algemeen is een combinatie van acupunctuur, bioresonantie en andere voeding vaak effectief. Allergische reacties tegen bepaalde voedingsbestanddelen kunnen meespelen. Bij onvoldoende verbetering maak ik gebruik van de informatie uit een uitgebreid ontlasting onderzoek. Mogelijk kunnen behandelingen met bioresonantie nog zinvoller zijn. Soms adviseer ik een specifieke methode om binnen enkele dagen de darmen volledig te saneren. De darmflora heeft vrijwel altijd een invloed op de huidfunctie. Na drie behandelingen moet er verbetering zijn om op basis daarvan door te gaan.

Neurodermitis, neurodermatitis

Neurodermitis is een huidafwijking die in stand wordt gehouden door krabben of wrijven. Andere namen voor neurodermitis die gebruikt worden zijn: lichen simplex chronicus, en prurigo nodularis. Het zenuwstelsel is uit balans en beïnvloedbaar door acupunctuur. Neurodermitis valt bij Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

Psoriasis

Psoriasis is een immunologische ziekte. Soms is er een overlap met eczeem.
De behandeling bestaat uit acupunctuur, adviezen over voeding en zo nodig, supplementen.
Screening van voedselovergevoeligheden wordt in de praktijk uitgevoerd met de Oberon scan.

 

Behandeling huidklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page