top of page

Zenuwpijnen

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Zenuwpijnen

  • Been

  • Romp

  • Arm
     

Been

Wanneer zenuwbanen onder te veel druk komen te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen en/of een doof gevoel veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk, maar in het verloop van de zenuw. Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af. Acupunctuur op de oorschelp is de meest effectieve behandelvorm. Wanneer de grootste beenzenuw te lijden heeft noemt men dat ischialgie.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst ischialgie in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Romp

Wanneer zenuwbanen onder te veel druk komen te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen en/of een doof gevoel veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk maar in het verloop van de zenuw. Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af. Dry needling en acupunctuur zijn de meest effectieve behandelvormen. Wanneer de tussenribzenuwen te lijden hebben, noemt men de aandoening intercostaal neuralgie. Gordelroos is ook een zenuwpijn.

Arm

Wanneer zenuwbanen onder te veel druk komen te staan zal het pijn en vaak ook prikkelingen en/of een doof gevoel veroorzaken. Deze klachten manifesteren zich niet op het gebied van de druk, maar in het verloop van de zenuw. Door het gebied van verhoogde druk te ontspannen nemen de klachten af. Dry needling en acupunctuur zijn de meest effectieve behandelvormen. Wanneer de grote zenuwbanen die naar de arm gaan te lijden hebben komt dit meestal vanuit het nek en schoudergebied. Deze aandoening heet dan het 'thoracic outlet syndrome'. Een beklemming van de nervus ulnaris is ook een voorbeeld van een zenuwpijn. De nervus ulnaris beklemming ter hoogte van de elleboog reageert ook goed op acupunctuur.

Behandeling pijn na ongeval, trauma of operatie

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. 

bottom of page