top of page

Verslavingen

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Iedere vorm van verslaving heeft met hormonale ontregeling te maken. Door het beloningscentrum in de hersenen te stimuleren ontstaat er tijdelijk een piek van hersenhormonen zoals dopamine. De daling daarna is onvermijdelijk. Eigenlijk probeert een verslaafde altijd de hormoonhuishouding te reguleren, alleen lukt het nooit voor langere tijd.
Allerlei verslavingen komen in aanmerking. Voor nicotine verslavingen is de combinatie van acupunctuur met lasertherapie het beste. 
Verschillende vormen van verslaving en het detoxen valt bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.
 

Behandeling verslavingen

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page