top of page

Slaapstoornis

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Slaapstoornissen  zijn grofweg te verdelen in:
•    Inslaapproblemen
•    Doorslaapproblemen


Inslaapproblemen

Inslaapproblemen komen vaak te veel activiteit in de prefrontale cortex. Dit hersengebied is betrokken bij allerlei mentale processen. Met name acupunctuur op de oorschelp is werkzaam bij deze stoornis. Er wordt gewerkt met kleine magnetische bolletjes die op de reflexpunten worden geplakt. 


Doorslaapproblemen

Bij doorslaapproblemen is acupunctuur op het lichaam en op de oorschelp de toegepaste methode. Enkele magneetkogeltjes op de oorschelp kunnen het gewenste effect bereiken. 
Slaapstoornissen of insomnia valt bij Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.
 

Behandeling slaapstoornissen

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Op de oorschelp worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

De gerichte ademhalingsoefeningen van AdemVitaal zijn een goed hulpmiddel om in slaap te vallen.

bottom of page