top of page

Pijn in de rug en romp

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Pijn in de rug is een goede indicatie voor acupunctuur. De pijn kan al tijdens de eerste behandeling af nemen. Ook schedelacupunctuur en dry needling kunnen snel verlichting geven. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen.

Pijnen op de romp:

  • Acnes

  • Tietze

  • Gordelroos

  • Pijn na operatie of trauma

 

Acnes, een vervelend pijnsyndroom op de buik is goed te behandelen met acupunctuur. Ook pijn op het borstbeen wat bekend staat als het Syndroom van Tietze reageert vaak goed. Pijnlijke ribben, vaak na een trauma, reageren goed op acupunctuur. Een zeldzame klacht, navelpijn, vaak na een kijkoperatie via de navel, reageert meestal goed. Minder bekende vormen van pijn in de rug en romp doen het ook goed op acupunctuur.

 

Zowel pijn aan de rug (wervelkolom) als het syndroom van Tietze plaatst de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

Behandeling pijn in de rug en romp

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page