top of page

Frozen shoulder

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Klachten bij een frozen shoulder

  • Pijn, vaak uitstralend in de bovenarm

  • Stijf gevoel in de schouder

  • Bewegingsbeperking

 

Voor het behandelen van een 'frozen shoulder' werkt acupunctuur op de oorschelp vaak erg goed. Schedelacupunctuur en dry needling kunnen wat extra ondersteuning geven. Iedere behandeling geeft in de regel afname van pijn en toename van de beweeglijkheid.

De behandeling van iemand met een frozen shoulder in 1998, toen ik net met acupunctuur begonnen was, was voor mij de "kick-off" om er met gedrevenheid mee verder te gaan. Deze vrouw had al jaren een zeer ernstige vorm van een frozen shoulder. Extreem veel pijn, ook gedurende de nacht en een zeer ernstige beperking. Zij kon haar arm niet op haar rug krijgen en amper optillen (20 graden). Ik had een paar stoorpunten gevonden op de oorschelp die een relatie hadden met haar schouder maar ook met een zenuwknoop in het halsgebied. Een week later kwam zij weer en tot mijn stomme verbazing zij ze "je hoeft eigenlijk niets meer te doen" terwijl zij dit illustreerde met allerlei armbewegingen. Ik ben nu jaren verder en van mening dat goed toegepaste acupunctuur de beste aanpak is bij een frozen shoulder. Zoals altijd: drie behandelingen moeten een duidelijk effect laten zien om te concluderen dat we op de goede weg zijn.

Behandeling

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page