top of page

Operatieklachten

Voor en na de operatie

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Voor de operatie

Als er een operatie aan zit te komen is acupunctuur een verstandige voorbereiding. Hoe beter de conditie van het te opereren gebied, hoe gunstiger het verloop na de operatie. Vaak bemerken mensen al de ontspanning en de pijnvermindering na de behandeling met oor of schedel acupunctuur. Volgens het principe “better in, better out” is behandelen voor de operatie (preoperatief) is dan ook zinvol.

Na de operatie

Een operatie kan in technische zin goed uitgevoerd zijn, maar dat is geen garantie voor een klachtenvrij vervolg. Het zenuwstelsel is in een soort shocktoestand gekomen en dat kan resulteren in bijvoorbeeld een voortdurende pijn of doorbloedingsprobleem. Behandeling met acupunctuur toegepast op de oorschelp na de operatie is effectief in het doorbreken van die toestand. Ook jaren aanhoudende pijn die niet door een operatie zijn verholpen kan alsnog goed reageren op acupunctuur. De volgende video laat zien dat jarenlange pijn na een herniaoperatie alsnog goed kan afnemen door acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst postoperatieve pijn in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Behandeling operatieklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page