top of page

Pijn in de voet

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Pijn in de voet is goed te behandelen met acupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Als het om pijn in een teengewricht gaat is de behandeling via acupunctuur op de oorschelp een heel precies klusje. Het is in dit geval millimeterwerk.

 

Jicht is een ernstige pijnklacht die vooral in de grote teen voorkomt. Ook jarenlange pijn kan enorm afnemen of volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Minder bekende vormen van pijn in de voet doen het ook goed op acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst jicht in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Behandeling voetpijn

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst.

bottom of page