top of page

Pijn enkel, hielspoor

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Deze pijn is goed te behandelen met acupunctuur. Met name Klassieke acupunctuur en ooracupunctuur wordt daarbij toegepast. Jarenlange pijn, bijvoorbeeld na een operatie of een ernstige verstuiking, neemt af of verdwijnt volledig. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Is het duidelijk verbeterd, dan gaan we door met behandelen.

 

Hielspoor

Hielspoor of fasciitis plantaris is een zeer hinderlijke klacht waarbij elke stap er één te veel is. Er ontstaan een aantal gevoelige reflexpunten op de oorschelp. Door die te prikken gaat vaak de pijn en de irritatie omlaag.

Ook lichaamsacupunctuur help vaak goed. Deze klacht is, zeker als deze al langere tijd bestaat, hardnekkig.  Aanvankelijk start de behandeling dan ook éénmaal per week. De behandeling slaat meestal goed aan.

Minder bekende vormen van pijn in de enkel doen het ook goed op acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst de pijnklachten ten gevolge van een verstuiking in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Behandeling pijn enkel

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page