top of page

Menstruatieklachten

PMS, PCOS

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg
  • Onregelmatige menstruatie

  • Pijnlijke menstruatie

  • PCOS

  • PMS
     

Onregelmatige menstruatie

Onregelmatige menstruatie gaat vaak gepaard met andere klachten. De cyclus wordt aangestuurd vanuit de hypofyse in de hersenen. Deze hormoonklier staat weer onder invloed van andere hersengebieden. Het prikken van de reflexpunten van de betrokken hersencentra op de oorschelp levert vaak een goed resultaat.

 

Pijnlijke menstruatie

Bij een pijnlijke menstruatie verloopt het afstotingsproces van het baarmoederslijmvlies te heftig. Ooracupunctuur en klassieke acupunctuur, gericht op ontspanning van de baarmoeder, is de effectieve aanpak.

 

PCOS

Polycysteus-ovariumsyndroom of PCOS is een aantal samenhangende symptomen, waarbij cysten in de eierstokken aanwezig zijn. Klachten gaan gepaard met een onregelmatige cyclus, pijn en mogelijk onvruchtbaarheid. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel hebben hier mee te maken.

 

PMS

Het premenstrueel syndroom (PMS) heeft vaak een enorme impact, zowel fysiek als mentaal. De hersencentra zoals de hypofyse, die invloed hebben op de regulatie van de hormoonhuishouding, worden via acupunctuur op de oorschelp gunstig beïnvloed. Soms is het effect al te bereiken met een klein aantal magneetbolletjes.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt al deze klachten aan als een zinvolle indicatie voor acupunctuur.

Behandeling menstruatieklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page