top of page

Pijn lage rug

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Pijn in de lage rug is goed te behandelen met acupunctuur. De pijn kan al tijdens de eerste behandeling af nemen. Ook de zenuwpijnen, bekend als ischialgie, neuralgie, radiculair syndroom of pseudoradiculair syndroom doen het goed op acupunctuur. Ook dry needling levert snel resultaat. Jarenlange pijn kan enorm afnemen of volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen.

 

Een veelvoorkomende diagnose is de zogenaamde aspecifieke lage rug klacht waar regulier een afwachtend beleid voert. Dit afwachten hoeft niet. Acupunctuur geeft voor veel mensen op korte termijn verlichting. Ook pijn en tintelingen en spierkrachtsverlies ten gevolge van een hernia kunnen heel goed reageren. Minder bekende vormen van pijn in de rug doen het ook goed op acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst lage rugklachten in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Behandeling lage rug pijn

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page