top of page

Maagklachten

Misselijkheid, brandend maagzuur e.a.

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Klachten door verstoorde maagfunctie:

  • Maagpijnen door stress of een bacterie

  • Misselijkheid

  • Reflux
     

Maagpijnen door stress of een bacterie

Maagklachten zijn vaak goed te behandelen met behulp van acupunctuur. Mogelijk dat daarbij stressgevoeligheid in de behandeling meegenomen wordt. Komt er geen verbetering, dan moet er gedacht worden aan een maagzweer, de aanwezigheid van een bacterie. Dit is meestal de Helicobacter pylori en is door middel van gastroscopie, een Oberon screening of ontlastingsonderzoek vast te stellen.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaats pijnlijke maagklachten in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Misselijkheid

Misselijkheid, ook tijdens de zwangerschap, reageert heel goed op acupunctuur op de oorschelp. Ook de Chinese lichaamsacupunctuur is, wetenschappelijk bewezen, effectief.

 

Reflux/brandend maagzuur

Reflux, waarbij de maaginhoud ook werkelijk uitgebraakt wordt, is een goed te behandelen klacht. Het verschil is vaak al na de eerste behandeling te bemerken.

 

Behandeling maagklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page