top of page

Overgangsklachten

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Overgangsklachten:

  • Gewichtstoename

  • Slaapstoornissen

  • Nachtzweten

  • Opvliegers

  • Stemmingswisselingen
     

Slaapstoornissen

Slaapstoornissen gaan vaak samen met overgangsklachten. Acupunctuurpunten op de oorschelp die met de hormoonhuishouding te maken hebben worden dan behandeld met kleine magneetbolletjes.

Nachtzweten

Overmatig transpireren, vooral in de nacht, komen vaak voor bij overgangsklachten.
Deze hinderlijke klacht kan door acupunctuur op de oorschelp, soms gecombineerd met lichaamsacupunctuur verholpen worden.

 

Opvliegers

Opvliegers hebben niet altijd uitsluitend met de overgang te maken. Soms speelt stress ook een grote rol. Met acupunctuur toegepast op de oorschelp wordt zowel de hormonale disbalans als de stressreactie behandeld. Alleen bij onvoldoende resultaat adviseer ik ook een passend supplement. 

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen bij de overgang zijn het gevolg van een verstoorde hormoonhuishouding. Bepaalde hersengebieden functioneren hierdoor anders. Acupunctuur toegepast op de oorschelp, gericht op ontspanning van bepaalde hersengebieden, is effectief.

 

Behandeling overgangsklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page