top of page

Hoofdpijn, migraine e.a.

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg
  • Aangezichtspijn

  • Clusterhoofdpijn

  • Migraine

  • Spanningshoofdpijn

  • Hoofdpijn/hersenschudding door trauma
     

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn, trigeminusneuralgie, facialis parese (Bellse paralyse) zijn vaak ernstig hinderlijke aandoeningen. Deze reageren goed op een combinatie van acupunctuur op de oorschelp met traditionele Chinese acupunctuur. Een veelvoorkomende combinatie van pijn en spierzwakte is de facialis parese.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst de facialisparese en Bellse paralyse in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is de ergste categorie van de hoofdpijnen. De meest aangewezen behandelvorm isacupunctuur op de oorschelp. In sommige gevallen combineer ik het met lichaamsacupunctuur.
 

Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die uitstekend geschikt is voor ooracupunctuur. 
Ook andere vormen van acupunctuur kunnen daarbij ingezet worden. De acupunctuur reguleert het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Naast de acupunctuur zijn er ook supplementen die bijdragen om de migraine te verminderen. Ook de minder bekende vormen van migraine, zoals migraine ophtalmique en de cervicale migraine, kunnen goed reageren op acupunctuur.

 

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn of 'tension headache' reageert goed op acupunctuur. Meestal is één vorm van acupunctuur al voldoende effectief, maar bij deze klacht zijn verschillende acupunctuur technieken goed in te zetten.

 

Hoofdpijn na een trauma

Posttraumatische hoofdpijn is een goede reden om acupunctuur in te zetten. Ook al bestaan de pijnklachten al jaren zoals in het voorbeeld hieronder.

Testimonial bij hoofdpijn na trauma

De reden van mijn bezoek aan Paul zijn klachten na een zinloos geweld incident. Hier heb ik lichte hersenletsel aan overgehouden. Klachten met betrekking tot cognitieve functies, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, motorische problemen, concentratie en aandacht verdelen ruïneerden mijn leven. Ik was niet meer in staat mijn baan in de IT uit te oefenen en was 100% arbeidsongeschikt bevonden. Na een lange revalidatieperiode van ruim 2,5 jaar met bezoek aan diverse poliklinieken en therapeuten was ik uitbehandeld. 
Toen kreeg ik het advies om naar Paul te gaan. Zonder aarzeling en met de gedachte "baat het niet, schaadt het niet" een afspraak gemaakt. Vanaf de eerste afspraak resultaat, ongelooflijk! Artsen hadden mij immers verteld dat er niets meer aan te doen was. In tegendeel, dit is de eerste en enige behandeling die recht tot de bron van mijn klachten doordringt, ontstoord en neutraliserend werkt. Na een half jaar behandelingen ben ik weer 4 dagen per week werkzaam in mijn eigen vakgebied. Had ik dit maar eerder gedaan! Bedankt Paul!

 

Opmerking: alle mogelijk gevolgen trauma's zoals vallen, ongelukken, hersenschuddingen, whiplash of zoals hierboven beschreven zinloos geweld kunnen goed reageren op acupunctuur en dan met name op de oorschelp. De jongeman die hier zijn verhaal heeft gedaan is zonder enige aanleiding door 3 mannen in elkaar geslagen. Omwille van zijn werksituatie is deze tekst niet van een naam voorzien en dus anoniem.

De posttraumatische pijn en hersenschudding valt bij Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Behandeling

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen met hoofdpijn worden er magneetkogeltjes op de oorschelp op de reflexpunten geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page