top of page

Onvruchtbaarheid

mannen / vrouwen

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Onvruchtbaarheid bij vrouwen

Als al geruime tijd de zwangerschapswens niet in vervulling raakt, is de aanpak met een combinatie van ooracupunctuur en klassieke acupunctuur heel zinvol. Ook een aantal supplementen werken ondersteunend bij onvruchtbaarheid. Al vele malen is deze combinatie effectief gebleken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst onvruchtbaarheid in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

 

Onvruchtbaarheid bij mannen

Onvruchtbaarheid ligt lang niet altijd bij de vrouw. In veel gevallen is het zinvol om ook de man te behandelen. Ook bij libido en erectiestoornissen is er een zinvolle aanpak mogelijk. Met regulier onderzoek is mogelijk al vastgesteld in welke mate de man hier in een rol speelt. Ook bij libido en erectiestoornissen is er een zinvolle aanpak mogelijk. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst deze libido en erectie problematiek in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

 

Behandeling onvruchtbaarheid

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen.

bottom of page