top of page

Pijn in de nek

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg

Nekpijn is meestal het gevolg van verhoogde spierspanning. Dit is goed te behandelen met acupunctuur. Zowel acupunctuur op de oorschelp als acupunctuur op de hoofdhuid werken goed. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook jarenlange pijn kan enorm afnemen of volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen.

 

Hernia in de nek en whiplashklachten zijn ook goed behandelbaar. Bij een hernia ontstaat er vaak ernstige zenuwpijnen. Deze zogenaamde radiculaire pijnen maar ook minder bekende vormen van pijn in de nek doen het ook goed op acupunctuur.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst de nekpijn en zenuwpijnen in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor het therapeutische effect van acupunctuur is aangetoond, maar waarvoor verder bewijs wenselijk is.

Behandeling nekpijn

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans.

bottom of page