top of page

Longklachten

Astma, hoesten, etc.

praktijk-paul-heijer-behandelruimte.jpg
  • Astmatische klachten

  • Bronchitis

  • Hyperventilatie

  • Chronisch hoesten
     

Astmatische klachten

Astmatische klachten, waarbij benauwdheid aanwezig is, kan goed reageren op acupunctuur. Vooral de traditionele acupunctuur en ooracupunctuur zijn de effectieve behandelvormen. Als er tekenen zijn van allergie, worden die ook in de behandeling meegenomen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst astmatische klachten in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Bronchitis

Bronchitisklachten gaan gepaard met slijmvorming. Als er sprake is van een bacteriële ontsteking, is de aanpak anders dan een 'gewone' bronchitis. In het eerste geval uitsluitend acupunctuur, in het tweede geval moet het immuunsysteem versterkt worden met natuurlijke middelen.

Hyperventilatie

Hyperventilatie heeft te maken met angst en paniekgevoelens. Ademhalingsoefeningen zijn vaak erg lastig uit te voeren als iemand in een fase van chronische hyperventilatie zit. Acupunctuur gericht op ontspanning van het gehele zenuwstelsel kan het moeizame ademhalingspatroon doorbreken. Acupunctuur met name op de oorschelp werkt goed tegen hyperventilatie.
 

Chronisch hoesten

Als er slijm opgehoest wordt is dat een productieve hoest en geen indicatie voor behandeling. Zodra het een chronische hinderlijke hoest is geworden is dit beslist een behandelbare klacht. Deze prikkelhoest reageert goed op punten uit de traditionele Chinese acupunctuur en reflexpunten op de oorschelp.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) plaatst chronische hoest zoals kinkhoest in de categorie: Ziekten, symptomen of aandoeningen waarvoor acupunctuur is bewezen - door gecontroleerde onderzoeken - als een effectieve behandeling.

 

Behandeling longklachten

Bij deze klachten wordt acupunctuur toegepast. In de huid worden hele dunne naaldjes geplaatst waardoor het zenuwstelsel weer normaal gaat functioneren. Het lichaam komt weer in balans. Bij jonge kinderen worden er magneetkogeltjes op de oorschelp geplaatst. Zo nodig geef ik adviezen ten aanzien van vitaminen, mineralen of andere supplementen. Gerichte ademhalingsoefeningen versnellen het herstelproces; zie AdemVitaal.

bottom of page