top of page

DNA onderzoek

Microscoop in Laboratorium

DNA-onderzoek (iGene) is een toepassing van individueel genetisch onderzoek.

Het is een speurtocht naar zogenaamde polymorfismen in het DNA-profiel.

Dit betekent dat er gezocht wordt naar variaties van je genen. Zo’n variatie heeft gevolgen voor de stofwisseling en dat kan weinig van invloed zijn maar het kan ook ingrijpend gevolgen hebben. Deze variaties kunnen in je voordeel als nadeel werken. Zo kan je procentueel juist meer of minder kans hebben op bepaalde aandoeningen. Er worden maar liefst 700.000 genetische factoren onderzocht.

igene-certificaat-paul-heijer.png

Door de screening van je DNA komt je in het bezit van jouw unieke handleiding voor leefstijl. Het gaat dan om zaken als ideale voeding en suppletie die essentieel is om optimale gezondheid te bereiken. Klachten waar je maar mee moet leren leven blijken ineens verklaarbaar en beïnvloedbaar. Hier volgt een kleine greep van vragen waar je een concreet en helder antwoord op krijgt.

 

 • Hoe goed is je lichaam in staat om vrije radicalen te neutraliseren en wat valt er te doen aan voortijdige veroudering?

 • Hoe goed is je leverfunctie als het gaat om het tenietdoen van toxische belasting?

 • Welke medicijnen zijn specifiek voor jouw lichaam te belastend.

 • Breekt je lichaam alcohol makkelijk af?

 • En hoe zit dat met cafeïne?

 • Heeft je lichaam problemen met gluten?

 • Heb je een verhoogd risico voor welvaartsziekten als hart en vaatziekten, diabetes? En wat kan je er vervolgens preventief aan doen?

 • Hoe is het gesteld met de productie en regulatie van neurotransmitters en hormonen zoals adrenaline, dopamine, serotonine, acetylcholine, insuline, oestrogenen etc.?

 • Hoe ontvankelijk is je lichaam voor ontstekingsprocessen en welke stappen moeten er precies genomen worden om dit gunstig te beïnvloeden?

 • Hoe slagvaardig werkt je lichaam als het gaat om het immuunsysteem?

 • Is je lichaam meer gebaat bij krachttraining of juist duurtraining?

 

In totaal worden zo’n 100 biochemische processen in kaart gebracht. De uitkomst geeft duidelijk richting hoe je verder in het leven het maximale eruit kan halen. Het is niet alleen voor topsporters een geweldige ondersteuning maar voor iedereen, of je nu wel of geen klachten hebt.

 

Werkwijze DNA onderzoek

Een klein beetje speeksel in een opvang buisje met conserveervloeistof wordt verstuurd naar een Nederlands laboratorium.

vindt het onderzoek plaats en na enkele weken is het testresultaat bekend. Je ontvangt uitgebreid documentatie, zowel op papier als digitaal. Vervolgens maken we een afspraak om persoonlijk leefstijl advies op maat te maken.

In Nederland zijn er nog maar enkele laboratoria die deze DNA-onderzoeken uitvoeren.
Ik werk met de service van iGene.

Een voordeel van het iGene pakket is dat je voortdurend updates kan ontvangen van nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen die consequenties hebben voor jouw persoonlijke DNA-profiel. Op verzoek kan ik ook nog de ruwe data onderzoeken op specifieke varianten in het DNA. Dit kan tijdens het gesprek aan de orde komen.

iGene Farma

€ 199,-

Dit geeft alle informatie over medicijngevoeligheid.

iGene Health

€ 249,-

iGene Health geeft uitvoerige informatie over aandoeningen met een verhoogd of verlaagd risico.

Daarnaast zijn er extra screenings mogelijkheden. Deze geven inzage in specifieke biochemische processen. De eventuele noodzaak voor zo’n extra onderzoek zal ik bespreken. Daarnaast zal ik de uitslagen toelichten.

Hier een opsomming van de mogelijkheden voor extra screening.

iGene extra

€ 65,- per keuze

- Methylering

- Detoxificatie

iGene extra

€ 45,- per keuze

- Oxidatieve stress

- Neurotransmitters

- Oestrogenen

Opmerking: Deze extra screeningstesten kunnen altijd in een later stadium opgevraagd worden.

Daarvoor hoeft niet opnieuw DNA-materiaal aangeleverd te worden

bottom of page